Через снігопад дороги Чернівців перетворилися у брудне місиво. Фото

Комунальники кажуть, що ситуація з прибиранням міста під контролем.  

Починаючи з другої половини дня 22 січня Чернівці накрив снігопад, який тривав уночі і зранку 23 січня. Рух тротуарами та проїзд вулицями значно ускладнений. Також із затримками курсує громадський транспорт. Своєю чергою, у КП «МіськШЕП» зазначають, що з прибиранням доріг від снігу справляються.

«Підприємство працює цілодобово, о восьмій ранку одна зміна передає роботу іншій. Щойно вчора о 17-ій годині пішов сніг, ми почали розчищати місто, працювали цілу ніч. Наразі ті центральні дороги, які ми обслуговуємо – там де пролягають тролейбусні і автобусні маршрути та організовано об’їзд вантажного транспорту,  розчищені майже до чорного асфальту», – розповів у коментарі «Шпальті» головний інженер КП «МіськШЕП» Павло Олоєр.

За його словами, на вулицях Чернівців працюють 22 одиниці техніки та 24 людини. Найкраще вдається прибирати дороги саме вночі, тому що їздить мало машин, а найбільшою перешкодою для роботи комунальників є припарковані вздовж вулиць авто.

Водночас на підприємстві закінчуються запаси піщано-сольової суміші.

«Зараз посипаємо вулиці тільки піском, солі в нас уже тиждень як немає. Щороку закуповували 2000 тонн солі і 3000 тонн піску, і цього з головою вистачало. Цьогоріч через погодні умови витрати суміші набагато більші. Крім того, коли була масштабна пожежа в будинку на Івана Франка, ми висипали вагон солі на цій вулиці та Головній. Там стікала вода, якою гасили вогонь, яка на морозі перетворювалася на лід», – пояснив Павло Олоєр.

За словами головного інженера «МіськШЕПу», альтернативи солі в Чернівцях наразі немає, вона за рекомендаціями відповідного інституту є найефективнішою у боротьбі зі снігом та ожеледицею.

Фото Ірини Болести

 

Залишити відгук