Без категорії

Чернівецькі підприємці знайшли середньовічний меч у львівському підземеллі

Знахідку разом з іншими старовинними предметами виявили під час ремонтних робіт.

Скріншот з відео Zaxid.net

Чернівецькі підприємці відкривають у центрі Львова новий заклад. Під час ремонтних робіт з облаштування ресторану у підземеллі під історичним музеєм працівники знайшли середньовічний меч. Знахідку вдалося віднайти у п’ятому підземеллі, яке досі було закритим для відвідування.

Підприємець із Чернівців Сергій Ткачук розповів, що крім меча, виявили низку старовинних предметів.

«Під час прокладання комунікацій і ремонтних робіт з облаштування нового закладу ми знайшли низку старовинних предметів, зокрема, меч. Знахідку наразі вивчають у Львівському історичному музеї», – сказав Сергій Ткачук у коментарі «Шпальті».

За словами Сергія Ткачука, ці знахідки продиктували й концепцію закладу.

«У нас була дещо інша ідея, але після таких відкриттів ми вирішили її змінити. Тепер за концепцією це буде середньовічний заклад. У ресторані все, починаючи від одягу персоналу та закінчуючи аскетичним інтер’єром, буде мати акцент на Середньовіччі. Персонал стане частиною єдиної концепції, що охоплюватиме не тільки унікальні страви, але й особливу містичну атмосферу», – розповів Сергій Ткачук.

Довідка

Історики датують знахідку орієнтовано XIV століттям, передає Zaxid.net. Відомо, що ХVІ століття у будинку над цим підземеллям оселилися перші у місті єзуїти, які прибули на спорудження костелів – зараз це храм апостола Петра і Павла.

За словами наукового співробітника Львівського історичного музею Олександра Олешка, у період ХІV-ХV ст. тут відбувалися битви Польсько-Литовського князівства з Тевтонським орденом. Найвідомішою була битва під Грюнвальдом. Саме в цей час із такими мечами воювали воїни-хрестоносці. Зараз серед істориків триває дискусія щодо походження виявленого артефакту.

(Промоція)

Коментарі