Новини

Поліціанти пояснили, у яких випадках комунальники відповідають за ями на дорогах

Балансоутримувач дороги не несе відповідальності за наслідки, якщо водій пошкодив свій транспортний засіб з власної необережності. 

Торік патрульні Чернівецької області склали 252 адмінматеріали за утримання вулично-шляхової мережі на Буковині.

А близько 30 керівників в області притягнули до відповідальності за неналежне реагування на вимоги і приписи поліціянтів. Про це на прес-конференції повідомив керівник УПП у Чернівецькій області Артур Шкроб.

«Ми отримали багато звернень від водіїв, які пошкодили свої транспортні засоби через вибоїни на дорожньому покритті, відповідно, притягували до відповідальності осіб або комунальні підприємства, які відповідають за стан доріг. Вони повинні відшкодувати громадянам завдані збитки. Йдеться не тільки про стан дорожнього покриття і неприбраний сніг, а й про неналежний ремонт, невстановлені дорожні знаки тощо», – каже Артур Шкроб.

Також керівник патрульної поліції пояснив, що балансоутримувач не відповідає за стан дорожнього покриття, якщо водій пошкодив свій транспортний засіб із власної необережності. Але якщо це непередбачена ситуація, то відповідає комунальне підприємство.

Вам буде цікаво: Приїжджайте до Чернівців. Із якими дорогами зустрінемо новий рік

Щодо стану дорожнього покриття на вулицях Чернівців (розриті дороги, відсутність асфальту), то, за словами керівника УПП, якщо встановлені дорожні знаки, які інформують про ремонтні роботи на цій ділянці, а також є схема об’їзду, балансоутримувач не відповідає за наслідки користування цією дорогою.

 

Коментарі