Новини

У Чернівцях почав працювати дитячий мобільний хоспіс

КНП «Міська дитяча поліклініка» вже зробила два виїзди.

9 січня у рамках реалізації благодійного проекту «Дитячий мобільний хоспіс» у Чернівцях розпочав працювати координаційний центр КНП «Міська дитяча поліклініка». Спільно з благодійним фондом «Волонтерський рух Буковини» дітям, які страждають на важкі та невиліковні хвороби, а також їхнім родинам надаватимуть медичну, соціальну і психологічну допомогу.

У коментарі «Шпальті» директор КНП «Міська дитяча поліклініка» Іван Хорошенюк розповів, що робитимуть виїзди до хоспісних дітей, які не мають можливості потрапити та провести обстеження в амбулаторних і стаціонарних відділеннях щотижня.

Фото з Facebook КНП «Міська дитяча поліклініка»

«Ми будемо робити це систематично. Наприклад, раз на тиждень виїжджатимемо до двох-трьох дітей. Звісно, це не входить до наших обов’язків, але ми робимо це з власної ініціативи», – розповідає директор.

– Відтепер наша лабораторія та наші лаборанти робитимуть виїзд до дітей, які цього потребують», – додає лікар.

Вам буде цікаво прочитати: «Вибрати життя. Чому Чернівцям потрібен хоспіс для дітей»

Ініціаторка благодійного проекту «Дитячий мобільний хоспіс» та волонтерка Катерина Пономарьова забезпечила КНП «Міська дитяча поліклініка» портативним апаратом УЗД-діагностики, хімічним аналізатором, автотранспортом та портативним кардіографом.

 

 

Коментарі