Афіша

Без «Сам удома» та «Іронії долі». Топ-5 новорічних фільмів

«Шпальта» підготувала підбірку новорічних сімейних кінострічок, які ви могли не бачити.

фото lordmaui

Новий рік мало хто може уявити без традиційного «Олів’є», мандаринів та хорошого сімейного фільму. Але що робити, якщо вже звичні «Сам удома» чи «Іронія долі» набридли, а традицію псувати не хочеться? «Шпальта» підготувала для вас підбірку з п’яти новорічних сімейних фільмів, які ви могли не бачити.

 

1. Реальна любов / Love Actually

Рік випуску: 2003

Жанр: романтична комедія

Режисер: Річард Кертіс

У головних ролях: Білл Найі, Ґреґор Фішер, Рорі МакКреґор, Колін Фірт, Сіенна Ґілорі, Ліам Нісон, Емма Томпсон, Кіра Найтлі, Г’ю Ґрант, Алан Рікман.

Сюжет: Сюжет поєднує дев’ять історій, які розвиваються паралельно. Дія фільму відбувається за 5 тижнів до Різдва. Кульмінація всіх сюжетів припадає на Святий вечір, коли химерним чином переплітаються між собою всі персонажі. Основна фраза фільму: «Насправді любов є всюди».

 

2.  Різдвяна історія / A Christmas Carol

Рік випуску: 2009

Жанр: пригодницький анімаційний фільм

Режисер: Роберт Земескіс

Сюжет: Заснований на всім відомій «Різдвяній пісні в прозі» Чарльза Діккенса фільм показує справжню цінність Різдва. Скнарі Ебенізеру Скруджу доведеться змінити своє ставлення не тільки до цього свята, але й до світу та самого себе. Коли ж це робити, якщо не на Різдво?

 

3. Любіть Куперів / Love the Coopers

Рік випуску: 2015

Жанр: комедія

Режисер: Джессі Нельсон

У головних ролях: Дайан Кітон, Джон Гудман, Алекс Борштейн, Ед Хелмс, Тімоті Чаламет

Сюжет: Купери – величезне сімейство, що складається з цілих чотирьох поколінь, які люблять одне одного, хоч іноді не особливо ладнають. Різдво – той час, коли всі родичі збираються в одному будинку і за одним столом. І ось тоді починається найцікавіше.

4. Відпочинок за обміном / The Holiday

Рік випуску: 2006

Жанр: романтична комедія

Режисер: Ненсі Меєрс

У головних ролях: Кемерон Діас, Кейт Вінслет, Джуд Лоу, Джек Блек

Сюжет: Дві подруги, які розійшлися зі своїми коханими, вирішують помінятися квартирами на свята. Щоправда, живуть вони далеко не в одному місті, адже Аманда насолоджується теплом у Південній Каліфорнії, а Айріс – туманами у Лондоні. Але хто сказав, що кілометри можуть завадити змінам?

 

5. Старий Новий рік / New Year`s Eve

Рік випуску: 2011

Жанр: романтична комедія

Режисер: Гарі Маршал

У головних ролях: Мішель Пфайффер, Зак Ефрон, Роберт Де Ніро, Холлі Беррі, Кері Елвіс, Алісса Мілано, Джессіка Біл, Сара Полсон, Тіль Швайґер, Карла Ґуджино, Кетрін Гейґл, Ештон Катчер, Ліа Мішель, Джеймс Белуші, Сара Джессіка Паркер, Ебігейл Бреслін

Сюжет: Сюжет фільму поділений на вісім історій, персонажі яких пов’язані один з одним родинними, дружніми чи іншими зв’язками. Їх об’єднує одне: вони всі мріють про здійснення найзаповітнішого бажання саме цієї ночі.

 

фото wikipedia.org

Коментарі