Новини

У Чернівцях встановили еко-бокси для люмінесцентних ламп. Точки збору

У бокси можна віднести відпрацьовані елементи живлення та лампи.

Фото Федеріко Боттос

Еко-бокси для збирання люмінесцентних ламп та відпрацьованих елементів живлення встановили у приміщеннях міської ради, ЦНАПу, а також будівлях колишньої Шевченківської та Першотравневої районних рад. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Спеціальні контейнери також розмістили у приміщеннях підприємств, які утримують житловий фонд.

«Угоду на подальшу утилізацію зібраних ламп та відпрацьованих елементів живлення укладено з ТОВ «Укрресурси 2011», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Еко-бокси призначені для безпечного зберігання відпрацьованих ламп та елементів живлення до подальшої їх утилізації. В одному такому контейнері можна складувати до 135 елементів освітлення різної модифікації (розмір ламп – до 1620 мм, діаметр – 30 мм). Для зберігання люмінесцентних виробів використовуються фосфатована листова сталь. Матеріал стійкий до ударів, механічних пошкоджень, не плавиться за підвищеної температури. У зварному контейнері відсутні стики, які можуть створювати люфт, він може розміщуватися в більшості приміщень. Щоб метал не втратив властивостей із часом експлуатації, він проходить полімерно-порошкове фарбування. Фарба пройшла дослідження безпеки, а також не вступає в реакцію з ртуттю. Вона не допускає появу корозії під час дії вологи, а також захищає від дрібних подряпин і вигорання. Щоб скло не розбилося об метал, внутрішня частина контейнера обшита поролоном. Всередині розташована система повільного скачування ламп, вона пом’якшує контакт, не допускаючи пошкодження. Закривається контейнер прапорцевим замком, що обмежує доступ сторонніх. Контейнер легко переносити вручну. Він є безпечним для використання у приміщеннях із великим скупченням людей.

 

Коментарі