Новини

У сквері біля центрального корпусу ЧНУ повирубували ялинки

Роботи провели через аварійний стан дерев та численні звернення мешканців прилеглих будинків.

Фото Альони Чорної

У сквері біля центрального корпусу Чернівецького національного університету повирибували ялинки. Дерева були в аварійному стані, а також повністю закривали бюст Сидора Воробкевича. Про це в коментарі «Шпальті» повідомив начальник Тресту зеленого господарства Олександр Брязкало. 

«Саме зараз роботи проводять тому, що це питання ми вже давно контролюємо. Етап вирубки повинен був завершитися ще 25 грудня. Загалом мешканці прилеглих будинків дуже довго зверталися до департаментів, міської ради, до ректора університету й усіх працівників Тресту. Основною претензією було те, що, незважаючи на велику кількість туристів у центрі, сквер у вкрай занедбаному стані, є багато аварійних дерев. Тому, якщо не помиляюся, ще 6 липня видали дозвільний документ управління екології та природних ресурсів ОДА на очищення скверу, адже це – пам’ятка природно-заповідного комплексу», — пояснив Олександр Брязкало.

У січні 2019 року у сквері очищатимуть дерева від омели, через яку вони засихають. Також посадовець зазначив, що всі вирубки дерев, які проводять у місті, відбуваються за чіткими дозволами міської ради. Однак кожен чернівчанин може оскаржити рішення, якщо не бачить причин для вирубки насаджень.

«Усі дозволи, які видають на знесення дерев, розміщують на сайті міської ради. Кожен може з ними ознайомитися. Не буває такого, що вчора видали дозвіл, а сьогодні ми вже виконуємо роботи. Якщо у когось із містян були заперечення, що дерева не аварійні, то можна було писати відповідне звернення до міської ради, до комісії, яка проводила обстеження. Саме в цьому випадку ніхто не звертався. Особисто я вважаю, що наша комісія фахова і не дозволила би просто так зрізувати дерева», — сказав чиновник.

 

фото Альони Чорної 

 

Коментарі