Афіша, Новини

«Піккардійська Терція» запрошує чернівчан послухати найкращі хіти гурту

Вокальна формація виступить у муздрамтеатрі 25 грудня.

Фото dniprograd.org

25 грудня у Чернівцях виступить «Піккардійська Терція». Відома вокальна формація  привезе програму «Найкраще». А це означає, що глядачі почують свою улюблені хіти. Місце зустрічі із гуртом у Чернівцях – муздрамтеатр  імені Ольги Кобилянської. Початок концерту о 19:00.

«Ми вирішили, що зі сцени звучатиме музика, на якій ми виростали і яка вплинула на нас як на музикантів, – каже художній керівник колективу Володимир Якимець. – Тож це вечори, присвячені нашій улюбленій музиці. І дуже сподіваємося, що ця музика відгукнеться у серцях тих, хто прийде на наші концерти!».

За понад чверть століття стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України».  Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила п’ятнадцять різножанрових альбомів та збірок. Найновіша збірка під назвою «Лети…» побачила світ торік восени – напередодні 25-річного ювілею «піккардійців». До новинки увійшли пісні Володимира Івасюка, Миколи Мозгового, Богдана Весоловського, Віктора Морозова, Андрія Панчишина, Андрія «Кузьми» Кузьменка («Скрябін»), Сергія «Кузі» Кузьмінського («Брати Гадюкіни») та інших авторів. У репертуарі «Піккардійської Терції» – понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз. На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма мовами.

У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди – Національної премії України ім. Т. Шевченка, а у 2017-му учасники колективу отримали звання Заслужених артистів України.

«Піккардійська Терція» багато гастролює – як Україною, так і світом. Тільки у 2014-2016-их роках львівський акапельний чоловічий гурт встиг чотири рази побувати із великими концертними турами у містах сходу та півдня України, а також багато концертував Західною, Центральною і Північною Україною.

У 2017-му «Терція» відсвяткувала своє 25-річчя – концертами, гастролями і виходом нового альбому «Лети…». Відтак ювілейна концертна програма «Піккардійської Терції» «Найкраще» побудована на своєрідній історії української музики. З цією програмою вокальна формація гастролювала і продовжує гастролювати як містами України, так і світом, зокрема у США, Канаді та Польщі.

 

Коментарі