Новини

Волонтери передали медичне обладнання дитячій поліклініці Чернівців

Благодійний фонд зібрав більше півмільйона гривень на медтехніку.

Сьогодні, 21 грудня, громадська організація «Волонтерський рух Буковини» передала медичне обладнання у Чернівецьку міську дитячу поліклініку. Як розповіла у коментарі «Шпальті» керівниця фонду Катерина Пономарьова, медтехніка вартістю понад півмільйона гривень складається із системи УЗД, прямого офтальмоскопа, біохімічного аналізатора з набором реагентів, електрокардіографа та машинки для пересування лікарів із технікою для обстежень.

«Ми недовго збирали гроші. Найдорожче коштувала машинка для пересування техніки для обстежень – 8 тисяч доларів. До збору долучилися меценати, представники канадського благодійного фонду та звичайні люди. Зараз ми плануємо купувати більше речей для діток додому: засоби гігієни, ліки, монітори  пацієнтів, протипролежневі матраци, відсмоктувачі тощо», – розповіла Катерина Пономарьова.

Директор КНП «Міська дитяча поліклініка» Іван Хорошенюк у коментарі «Шпальті» розповів, що обладнання насамперед спрямоване для допомоги діткам, які не можуть пересуватися самостійно.

«Катерина Пономарьова своєю кропіткою працею досягла таких можливостей, аби нас забезпечувати. Це ж не одиничний випадок – у нас кабінет охорони зору повністю забезпечений фондом. І от зараз ми хочемо зробити невеличкий так званий сегмент надання хоспісної допомоги дітям, які перебувають вдома і не пересуваються самостійно. Це портативний автомобіль, УЗД-апарат, переносний кардіограф… Це дасть нам можливість проводити моніторинг стану здоров’я дітей, у яких немає можливості відвідувати стаціонар. УЗД у нас з трьома датчиками – і для органів черевної порожнини, і для серця. Техніка передбачена для дітей, які мають основну патологію – неврологічну, але ще і додаткові, на жаль, діагнози, які теж впливають на її стан. У нас ще є потреби у новому стаціонарному апараті УЗД,  адже ми обстежуємо все дитяче населення міста – а це приблизно 45 тисяч людей».

Кожен охочий може долучитися до допомоги діткам.
Реквізити «Волонтерський рух Буковини»
ЄДРПОУ/ДРФО 39776310
Приватбанк МФО 356282
26006051502085 гривня
26008051502102 долар
26003051502464 евро

Картковий рахунок:
5168742229093905

Для посилок – Чернівці, НП # 10
Пономарьова Катерина
тел:0953344344

 

 

 

 

 

Коментарі