Прибирали цілу ніч. Чому комунальники не встигають розчистити дороги у Чернівцях. Фото

На вулицях міста працює 14 одиниць снігоприбиральної техніки.

У Чернівцях від ранку через снігові замети погано курсує громадський транспорт. Маршрутки та тролейбуси їздять із затримками, через це на декотрих зупинках чималі скупчення людей. Також важкопрохідними є і тротуари міста.

У КП «МіськШЕП» розповідають, що дороги прибирали цілу ніч. До роботи залучили всю наявну снігоприбиральну техніку на підприємстві – 14 одиниць. Також працюють грейдери, вони прибирають дороги у напрямках Роші та Садгори.

«МіськШЕП перейшов у посилений режим несення служби. Працює вся наявна техніка. Також для посипання доріг до піщано-сольової суміші даємо більший відсоток солі. У місті колапс, але ми працюємо. За таких погодних умов нам потрібно більше техніки. Адже снігом засипає вже прибрані дороги, які щойно розчистили. Поки наші машини (це 6 одиниць техніки) проходять першим маршрутом (де курсує громадський транспорт) і переходять на другий, то перший засипає снігом», – розповів у коментарі «Шпальті» керівник «МіськШЕПу» Едуард Дущак.

Крім того, у комунальників уночі зламалися дві машини (техніка ще 1980-х років). А за таких погодних умов для вчасного прибирання міста потрібно ще принаймні 7-10 одиниць снігоприбиральної техніки, – каже Едуард Дущак.

Також керівник міського комунального шляхо-експулатаційного підприємства зазначив, що наразі ситуація у місті під контролем, і до вечора розчистять шляхи до дорожнього покриття.

«Працювали з 22:30 учорашнього вечора до першої ночі. О восьмій ранку відбулася перезмінка, і техніка знову виїхала на прибирання. Але за той час сніг знову засипав дороги», – зазначив Едуард Дущак.

Фото Євгенії Калюжки

 

Залишити відгук