Новини

На площі Філармонії провели благодійну акцію з собаками-терапевтами. Фото

Діти грали у розвивальні ігри та каталися на запряжених собаками санях.

Сьогодні, 18 грудня, на площі Філармонії провели благодійну акцію «Любов тварин, яка лікує». Буковинець Ігор Роздобудько займається реабілітацією дітей з органічними ураженнями нервової системи за допомогою каністерапії (методика лікування, для якої використовують спеціально навчених тварин).

Аби популяризувати такий незвичний спосіб лікування, чоловік вирішив провести для юних чернівчан свято з собаками-терапевтами. Всі охочі грали у розвивальні ігри, фотографувалися з собаками, кішками та поні, а також каталися на запряжених собаками санях. Окрім цього, під час акції відбулася виставка-парад безпородних собак у костюмах.

Спільно з ГО «Animal helpers» ми під час минулого спілкування вирішили зробити такі «покатушки» на санях для дітей. Аби показати дітям тварин, розповісти їм про правила поводження з чотирилапими і, зрештою, зробити всім справжнє свято. Також кожен може тут віддати маленьких кошенят та цуценят у добрі руки. Загалом наша організація є неприбутковою. Сьогодні нам дуже потрібна екіпіровка для роботи з дітками. Тому і влаштували тут благодійний збір коштів. Лише людські ресурси допоможуть нам втілити наші плани. Сподіваюся, все вийде, – розповів Ігор Роздобудько. 

Акція зібрала чернівчан різного віку. Окрім домашніх улюбленців, на заході були і службові собаки, котрі, як розповів їхній господар, спеціально навчені для пошуку людей у небезпечних ситуаціях. Дітлахи гралися з собаками, чіпляючи на них новорічні обручі з оленячими ріжками. Тварини ж мужньо переносили приємні дитячі знущання та застрибували на малечу, облизуючи щоки. Чернівчанка, яка завітала на акцію з двома синами, розповіла, що вони захотіли взяти участь в акції, бо дуже приємно спостерігати за контактуванням тварин та маленьких дітей.

Ми вперше на акції каністерапії, враження позитивні, емоції зашкалюють. Тут дуже багато діток, тваринок. Люблю спостерігати, як вони контактують. Це круто, коли люди люблять тварин і проводять різні заходи з ними. Нам взагалі не страшно, бо маємо вдома свою собаку. За розмірами з цими хаскі вона, звичайно, не зрівняється, але все ж, – сказала жінка.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі