Новини

Я чернівецький кіт. Данило Яневський у «Belle Vue» говорив про політику і стиль міста. Фото

Історик і журналіст приїхав до Чернівців із лекцією  «Уроки політичної міфології».

У четвер, 13 грудня, у Буковинському медіа-центрі «Belle Vue» у рамках Школи активного громадянина з відкритою лекцією «Уроки політичної міфології» виступив історик і журналіст Данило Яневський.

Окрім політики, майбутні президентські та парламентські вибори, Данило Яневський багато говорив про Чернівці – розповідав, яким місто було колись і яким є зараз. Данило народився тут і все своє життя жив на вулиці Аксенина (колишня Фрунзе, – ред). Навчався на історичному факультеті ЧНУ.

«Я один із найщасливіших людей у цьому світі, бо у мене є дві Батьківщини: Чернівці та Київ. І ці два простори мене сформували таким, яким я є. Я би хотів сказати,що бачу своє життя у Чернівцях, але мене не запрошують сюди. 

Я чернівецький кіт. Колись для нас було подією «вийти в місто» – тобто на вулицю Кобилянської. Ми не могли вийти на цю вулицю без джинсів Мілтонс, махрових шкарпеток і вільветових туфель».

За словами Данила Яневського, Чернівці завжди були містом, у якому є стиль.

«Мені зараз не подобається стан Чернівців. Що не подобається? Та все. У Чернівців завжди був стиль. А зараз тут всюди розриті дороги, зараз у вашого міста, як і в нашого президента, нема стилю. Саме смак творить чоловіка, країну і народ», – сказав він.

 

Фото Ірини Болести

 

Коментарі