Новини

Лариса Куваєва презентувала чернівчанам авторську виставку живопису. Фото

Серед представлених робіт – пейзажі, квіти та замальовки буковинських місць. Сьогодні, 14 грудня, у Чернівецькій науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка презентували персональну виставку чернівецької мисткині Лариси Куваєвої. Як розповіла мисткиня у коментарі «Шпальті», на виставці представлені картини з різних періодів її життя.

«На виставці роботи, написані аквареллю. Серед представлених – картини різних періодів моєї творчості: Рим, Франція, Лазуровий берег. Є квіти, пейзажі, замальовки буковинських місць. Картини звідусіль, де я була і жила. Це вперше я презентую свою виставку саме у бібліотеці. У Чернівцях організовувала персональну виставку у 1999, а ще у 2014 році. Уже проводила виставки у багатьох країнах Європи: Болгарії, Італії, Франції, Іспанії, Австрії», – зазначила Лариса Куваєва. 

Довідка. Лариса Іллівна Куваєва брала участь у багатьох обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх експозиціях. Керувала студією образотворчого мистецтва Чернівецького центру естетичного виховання «Юність Буковини» та студією «Akadem-ART» при Чернівецькому відділені Українського фонду культури.
Створені нею живописні та акварельні пейзажі, натюрмор­­ти вражають реалістичністю в передачі кольорів, композиційній побудові, що стає визначником стилю. Продовжує працювати та розвивати ці жанри, експериментує з кольором та світлом. Добре володіє рисунком, впевнено відчуває лінію, що додає творам високого естетичного значення. Роботи зберігаються в приватних колекціях по всій Європі та музейних експозиціях, зокрема і Чернівецького художнього музею.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі