Афіша, Новини

Нове британське кіно. Чернівчан запрошують на показ фільму

Торік на Каннському фестивалі стрічка отримала нагороду за кращий сценарій.

18 грудня, о 19.00 у «Steinbarg Gallery & Cafe» (вулиця Університетська, 11) відбудеться показ фільму «Вбивство священного оленя» грецького режисера Йоргоса Лантімоса.

Як повідомляють організатори, захід проведуть у рамках фестивалю «Нове британське кіно» за підтримки «Arthouse Traffic» та «British Council Ukraine».

«Це радикальний психологічний трилер/екзистенційна драма/філософська притча/хорор, який на Каннському фестивалі в 2017 році викликав фурор через жорстоку моментами абсурдну розв’язку сюжету. У фільмі можна простежити паралель з античною трагедією Еврідіпа «Іфігінея в Авліді». Версія Лантімоса є усучасненим та досконалішим баченням режисера, адже він порушує не лише морально-етичні питання, досліджуючи тему обов’язку, жертовності, людських відношень, але й намагається змінити метод сприйняття трагедії як жанру. У центрі сюжету – підліток, що намагається зблизити успішного хірурга зі своєю самотньою матір’ю, та наслідки його вчинків будуть вкрай неочікуваними», – йдеться в описі.

Вхід вільний.

Коментарі