Афіша, Новини

Чернівчанам презентують книгу про Революцію Гідності в регіонах

Це третій випуск серії друкованих видань проекту «Майдан: усна історія».

Фото Василя Салаги

У п’ятницю, 14 грудня, о 12:00 у Буковинському медіа-центрі «Belle Vue» (вулиця Кобилянської, 2, другий поверх) відбудеться презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Це третій випуск серії друкованих видань проекту «Майдан: усна історія», який упродовж п’яти років реалізовує Український інститут національної пам’яті.

Метою проекту є збереження пам’яті про Революцію Гідності, вшанування учасників подій, Героїв Небесної Сотні. Задля цього здійснили усноісторичне опитування очевидців та учасників масових протестних акцій, що проходили у столиці та регіонах.

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» реконструює події місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а протестні рухи в областях – на її периферії.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. 2017 року вийшла перша частина випуску, до якого ввійшли регіони, починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області. У другій частині йдеться зокрема і про події у Чернівецькій області.

Вхід вільний.

Коментарі