Новини

Чернівчан навчали, як боротися з корупцією

Кожен міг запропонувати власні приклади рішень корупційних проблем.

фото@marvelous

8 грудня у Чернівцях відбувся тренінг у форматі «Case study» «Дієві антикорупційні рішення». Семінар організований у рамках проекту «WikiInvestigation», що реалізується громадською організацією за підтримки Європейського Союзу.

Як повідомила регіональна координаторка проекту Ольга Обершт, три сесії тренінгу були спрямовані на актуалізацію теми корупції, окреслення учасниками власного розуміння проблеми та оцінку явища корупції у Чернівцях. Головною ціллю  навчання було аналізування ситуації – кейсу, яка виникла за конкретних умов у місті, і напрацювання певних вирішень проблеми.

«Завдання для учасників тренінгу було таким: провести розслідування та зробити висновок стосовно наявності ознак порушень норм чинного законодавства (корупційних правопорушень) під час укладення додаткової угоди до договору оренди нерухомого майна з Комунальною медичною установою “Міська дитяча клінічна лікарня”. Кейс стосувався договірних відносин між конкретним комунальним медичним закладом та приватним підприємством депутата Чернівецької обласної ради, яке займається фармацевтичним бізнесом – ТОВ “Комплекс”. Сертифікати учасника тренінгу отримали всі присутні. Команда учасників “Тимчасові слідчі”, яка запропонувала найбільш аргументовані рішення проблеми, буде представляти Чернівці на Всеукраїнському case study у Києві за участю представників із Харкова, Одеси, Житомира та Дніпра», – повідомила Ольга Обершт.

фото: Ольга Обершт

Коментарі