«Країна за Збручем». Олександр Бойченко презентував чернівчанам свою нову книжку. Фото

Країна за Збручем» – це збірка новелістичних есеїв та есеїстичних новел, які Олександр Бойченко впродовж двох останніх років писав для сайту zbruc.eu та журналу «Країна».

У Літературному целанівському центрі відбулася презентація нової книжки «Країна за Збручем» Олександра Бойченка. Модерувала захід Інга Кейван. 

На презентацію нової книжки улюбленого автора прийшло стільки людей, скільки вміг вмістити целанівський центр. Упродовж вечора Олександр Бойченко зачитував окремі уривки з книжки, багато жартував та порушував глибокі теми.

«Країна за Збручем» – це збірка новелістичних есеїв та есеїстичних новел, які Олександр Бойченко впродовж двох останніх років писав для сайту zbruc.eu та журналу «Країна». У «Країні за Збручем» Олександра Бойченка з-поміж інших питань, проблем, очевидно, найбільше обговорюється мовне.

Читайте також: «Олександр Бойченко про гріхи інтелектуалів і декілька правд війни та літератури».

«Я не писав увесь 2016 рік і почав з початком 2017. Оскільки я писав одночасно для «Збруча» і для «Країни», то виходило так, що в один момент мене хвилювали якісь одні й ті самі теми. Але зі «Збручем» у нас була така домовленість – писати щось важливе і серйозне, а з «Країною» була якраз повністю протилежна домовленість. Ну не те, щоб неважливе і несерйозне, але якісь такі легші життєві історії. Тож виходило так, що я часто давав до «Збруча» текст про, припустимо, мову, мовну проблему, з якимись аналізами, висновками, стрункою логікою, а в «Країну» – якусь веселу історію на ту ж тему, бо поки що я сиджу в темі. Таким чином, насправді тут між двома розділами постійно існує цей міст «Над Збручем», який перекинутий від тих текстів, до тих і назад, лиш в одному випадку це більш ґрунтовне, аналітичне, а в іншому – гумористичніше», – розповів письменник.

Книга вийшла друком у «Видавництві 21».

Євгенія Калюжка

 

Залишити відгук