Новини

Є квиточок? У чернівецьких маршрутках «ловлять зайців»

Контролери перевізника «Денісівка-1» перевіряють наявність квитків у пасажирів.

У маршрутках перевізника «Денисівка-1», який обслуговує маршрути №4, 5, 5А, 6, 9, 13, 27, 34, з’явилися контролери.

Вони перевіряють наявність проїзних квитків у пасажирів. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив директор ТОВ «Денисівка-1» Віталій Дзюбак.

«Наразі наші співробітники тільки перевіряють та попереджають пасажирів. Надалі будемо штрафувати, за необхідності викликатимемо поліцію і складатимемо адміністративні протоколи», – зазначив він.

Також Віталій Дзюбак розповів, після того, як їхній контролери почали перевіряти квитки– менше людей «їздять зайцем». За його словами, наразі приблизно 20-30% пасажирів й досі не платять за проїзд.

«Раніше у наших маршрутках теж були контролери. Така практика є в інших країнах. А зараз, окрім контролера, пасажирів також перевіряє водій автобуса», – додає Віталій Дзюбак.

«Шпальта» запитала чернівчан, як вони ставляться до такого нововведення.

Пасажирка маршрутки №5 Євгенія розповідає, що така ініціатива є хорошою. Проте є й свої мінуси.

«Водії не завжди передають квиток, або ж окремі пасажири можуть забрати чужий, – каже вона.

Контролери не тільки перевіряють квитки пасажирів, вони роблять містянам зауваження. Наприклад, просять зняти зі спини наплічник чи проходити салоном, аби вмістилося якомога більше чернівчан.

Один із таких контролерів навіть люб`язно заштовхує людей у переповнену маршрутку, якщо ті не можуть зайти туди самотужки.

Коментарі