Новини

Собаки-терапевти. У Чернівцях відбудеться благодійна акція «Любов тварин, яка лікує»

Під час проведення акції в ігровій формі проходитимуть заняття та ігри для дітей з аутизмом і дитячим церебральним паралічем.

Фото: baddogs.by

В обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей з органічними враженнями нервової системи запровадили анімалотерапію, а саме − лікування за допомогою собак породи хаскі, її проводить відомий спеціаліст із каністерапії Ігор Роздобудько.

Аби популяризувати таку терапію, 18 грудня, до дня Святого Миколая, на площі Філармонії відбудеться благодійна акція «Любов тварин, яка лікує» для діток з аутизмом та дитячим церебральним паралічем.

Початок акції – о 15:00.

Під час заходу в ігровій формі пройдуть заняття, ігри для дітей зі спеціально навченими собаками-терапевтами, які розвивають інтелектуальні здібності, дрібну і грубу моторику. Граючись із тваринами, діти заспокоюються, вчаться співпереживати та взаємодіяти з іншими, а також стають більш відповідальними, намагаючись враховувати інтереси чотирилапих друзів, і що дуже важливо – дитина отримує психологічний комфорт.

Також діток будуть катати на санях, відбудеться виставка безпородних собачок у костюмах, концерт за участю танцювальних колективів та виступ службових собак.

Окрім цього, спеціаліст із каністерапії Ігор Роздобудько додав, що наразі до акції запрошують долучитися власників собак порід хаскі.

Під час заходу пройде акція з прилаштування тварин, підібраних на вулицях міста.

Організатор: громадська організація «Animal helpers».
Телефон для довідок: 095 846 69 01

 

 

 

Коментарі