Новини

У Чернівецькій області створять єдину диспетчерську службу швидкої допомоги

Це допоможе оперативніше реагувати на виклики пацієнтів.

Фото Юлії Драган

Чернівецька область – одна з тих, де 2019 року планують створення єдиної оперативної диспетчерської служби в краї. Кошти на реалізацію проекту мають виділити з державного та місцевого бюджетів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

«Це означає, що будь-який дзвінок на «103» з території Чернівецької області буде поступати на єдину диспетчерську обласного центру у Чернівці. Тобто, з якого району області ви не телефонували б, потрапите у Чернівці, а вже звідси будуть передаватися виклики по бригадах по всій області. На місце виклику буде направлятися бригада, яка найближча за місцем розташування», – розповів у коментарі «Шпальті» заступник директора з оперативної роботи та медицини катастроф Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Богдан Головацький.

Також Богдан Головацький зазначив, що у Центрі вже виготовили проектно-кошторисну документацію, провели її експертизу, і подали до департаменту регіонального розвитку на конкурс. Якщо кошти виділять на початку 2019, до кінця року зможуть створити службу. На це потрібно 10,5 мільйонів гривень. Базу планують створити на вулиці Мусоргського, 8.

 

 

Коментарі