Афіша, Новини

Не будь дитиною. Чернівчан запрошують на акцію до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Кожен зможе анонімно та безкоштовно пройти тест на ВІЛ-позитивність. 

Сьогодні, 1 грудня, відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З нагоди цього чернівчан запрошують долучитися до акції «Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ» можна буде сьогодні, о 17:00, за адресою: вул. Головна, 265А («ТРЦ DEPOt», біля фонтану).

Як повідомляють організатори, кожен зможе безкоштовно та абсолютно анонімно пройти тест на ВІЛ-позитивність – біля центрального входу до ТРЦ буде розташована мобільна амбулаторія.

«Сьогодні в Україні більшість нових випадків ВІЛ виявляють на 3-ій чи 4-ій клінічних стадіях саме через незнання свого ВІЛ-статусу. В Україні достатньо тестів — тільки в 2019 році до нас завезуть понад мільйон експрес-тестів на ВІЛ. Медична реформа розширює можливості для швидшого подолання епідемії ВІЛ в Україні. Відтепер тест на ВІЛ можна буде пройти конфіденційно і безкоштовно у кожного сімейного лікаря. У вас є нагода публічно підтримати ініціативу та долучитись до заходу «Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ», закликавши широкий загал до тестування», – розповідають у Чернівецькому благодійному товаристві мережі ЛЖВ (людей, що живуть з ВІЛ/СНІД).

Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ. Чернівці.

Більше 50% нових випадків ВІЛ в Україні виявляють на 3-й чи 4-й стадіях. Це відбувається через незнання, страх чи байдужість. Вчасне тестування може виправити цю ситуацію та врятувати життя. Лише кожен другий ВІЛ-позитивний українець знає про свій статус. Сьогодні доступні різні варіації тестування на ВІЛ – швидкими тестами, оральними тестами, у лабораторії та навіть онлайн та у мобільному додатку HIV TEST.Ми закликаємо кожного дізнатися про свій статус.Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ.#WorldAIDSDay2018 #FightForLife #HIVTEST #небудьдитиною

Gepostet von Чернівецьке благодійне товариство Мережі ЛЖВ am Mittwoch, 28. November 2018

Коментарі