Новини

Роман Віри Китайгородської визнали одним з кращих в Україні в 2018 році

Відзнаку отримав автобіографічний роман письменниці «Обличчям до стіни».

Всеукраїнський конкурс «Краща книга України», який заснував і щорічно проводить Держкомтелерадіо, визначив 10 переможців 2018 року. Як повідомляють організатори, цьогоріч для участі у 10 номінаціях надійшло 122 роботи від 44 видавців. Кращою книгою 2018 року у номінації «Проза» став автобіографічний роман чернівецької письменниці Віри Китайгородської «Обличчям до стіни» (видавництво «Букрек»).

Як розповіла письменниця у коментарі «Шпальті», і номінація, і перемога були для неї неочікуваними.

«Очевидно, мою кандидатуру подало саме видавництво. Я навіть не підозрювала! Це, справді, було дуже шокуючою несподіванкою. Але приємною… Для мене така відзнака дуже важлива. Це перше в моєму житті таке високе всеукраїнське визнання. Обов’язково поїду до Києва на нагородження!», – сказала Віра Китайгородська.

У основі книги «Обличчям до стіни» події із життя самої мисткині, особиста драма її родини та народу загалом. Історія відбувається не тільки впродовж зміни поколінь, а й державних формувань – від занепаду імперії та до подій незалежності, майданів, війни.

Також найкращими цьогоріч стали: видання Романи Романишин та Андрія Лесіва «Я так бачу» (ТОВ «Видавництво Старого Лева»); збірка поезії Олега Каданова «Не я, а той» (ТОВ «Видавництво «Віват»); книга Петра Кралюка «Півтори тисячі років разом. Спільна історія українців і тюркських народів» (ТОВ «Видавництво Фоліо»); білінгвальне видання «Райнер Марія Рільке. Сто поезій у перекладі Мойсея Фішбейна» (видавництво «Либідь»); видання Людмили Лапшиної «Перлини нашої планети» (ТОВ «Видавництво «Віват»).

  • Гран-прі конкурсу присуджено видавництву «Фенікс» за повнокольорове видання у двох книгах українською мовою Нового Завіту – «Євангеліє і Апостол».
  • У номінації «Моя країна»перемогу отримало видавництво «Фоліо» за твір Тимура і Олени Литовченків «Книга жахіття: 1932-1938».
  • У номінації «Життя славетних»відзнаку отримало «Видавництво Старого Лева» за книжку Віри Агеєвої «Візерунок на камені. Микола Бажан: життєпис (не)радянського поета».
  • Бестселером року став роман Андрія Цаплієнка «Стіна», який вийшов у «Видавництві Старого Лева».

 

 

Коментарі