Афіша, Новини

Чернівчан навчатимуть викривати корупційні справи

Професійні юристи і журналісти-розслідувачі розкажуть, як боротися з корупцією на прикладі реальних справ.

фото @helloquence

8 грудня у Чернівцях відбудеться Всеукраїнський тренінг Case study «Дієві антикорупційні рішення». Як пояснюють організатори, «Case study» – техніка навчання, що використовує опис реальних корупційних ситуацій. Кейси ґрунтуються на реальному фактичному матеріалі.
«Ви навчитеся відрізняти системні корупційні ризики і створювати концепції законодавчих змін, що дозволять виключити можливість корупції у різних сферах. Модераторами будуть професійні юристи і журналісти — розслідувачі WikiInvestigation», – йдеться у повідомленні.

Довідка
Проект «WikiInvestigation» − це проект-платформа, фінансований Європейським Союзом. Основним завданням є об’єднання громадськості, котра, опираючись на підтримку кваліфікованих юристів та експертів з різноманітних галузей, зможе власноруч проводити розслідування корупційних схем, брати безпосередню участь у запобіганні та виявленні корупції у своєму місті та країні. Основний метод збирання інформації – краудсорсинг (англ. crowd — «натовп» і sourcing — «використання ресурсів»), який передбачає першочергову участь самого суспільства на всіх етапах роботи. Наразі до платформи приєдналися п’ять пілотних міст, Чернівці – єдині у західному регіоні.

Участь безкоштовна.
Реєстрація обов’язкова.

 

Коментарі