Новини

Президент підписав закон про євробляхи. Що зміниться

Закони легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

politeka.net

Президент України Петро Порошенко підписав закони №2611 та №2612, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Про це повідомляється у Фейсбук у Петра Порошенка.

«Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом», – написав президент.

Петро Порошенко зазначив, що всі кошти від цього спрямують до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію.

Також президент закликав власників «євроблях» у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.

Вам буде цікаво: (Не)дешеве розмитнення. Які зміни вводить закон про зниження акцизу на авто з Європи

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада України проголосувала у другому читанні за закони про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або у режимі тимчасового ввезення.

 

Коментарі