Новини

Librarian of Auschwitz. Відомий американський продюсер планує знімати у Чернівцях історичний фільм

Упродовж трьох днів кіномитець знайомився з містом та обирав локації для зйомок. 

До Чернівців завітав відомий американський продюсер Ян Фішер Романовський. Талановитий кіномитець планує знімати  у Чернівецькій області історичний фільм «Librarian of Auschwitz».

«У мене є один цікавий сценарій, робоча назва якого «Бібліотекар з Аушвіцу». Було б цікаво зняти фільм саме в Україні, зокрема, у Чернівцях. Хочу краще вивчити місто та область, аби знати, де саме можна планувати зйомки», – сказав Ян.

Разом із Яном Фішером на Буковину приїхала відома актриса Інна Мірошниченко та продюсер Андрій Чернюк (який, до слова, є чернівчанином). Упродовж трьох днів кіномитці знайомились із містом та гуляли улюбленими місцями усіх туристів. Зокрема, вони побували у ЧНУ імені Юрія Федьковича, у чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської, у Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Також погуляли площами міста у супроводі екскурсовода.

Окрім цього, гості встигли побувати у Хотинській та Кам`янець-Подільській фортеці.

Після екскурсії Ян Фішер зауважив, що побачив багато атмосферних місць – як у Чернівцях, так і поза межами міста.

«У вас навіть світло інше, тут такі контрастні кольори», – сказав він.

Насамкінець на запрошення місцевих підприємців наші гості подалися в гори – вони завітали у Яремче і Буковель та обговорили там фінансові питання щодо зйомок фільму.

Детальніше про перебування у Чернівцях американського продюсера читайте уже незабаром у інтерв’ю «Шпальти».

Фото Ярослави Дерев`янко

Коментарі