«Кубок Лєрки». У Чернівцях визначили переможців благодійного футзального турніру. Фото

Учасники змагань зібрали 41400 гривень на спорудження пам’ятника відомому футболісту і тренеру Валерію Семенову.

У Чернівцях завершився благодійний футзальний турнір пам’яті відомого буковинського футболіста та тренера Валерія Семенова «Кубок Лєрки». У змаганнях взяли участь 25 команд – 18 аматорських і 7 ветеранських. 20 листопада у залі ФОК «Олімпія» відбулись півфінальні та фінальні поєдинки турніру.

Серед ветеранів звання володаря кубка здобула команда «Буковина-Ретро», яка обіграла «Дрім-Тім-2» із рахунком 4:1. Кращими гравцями серед ветеранів визнали Романа Нестеренка («Буковина-Ретро») та Володимира Бабюка («Дрім-Тім-2»).

У фіналі аматорів переможцем стала команда «Урожай-Моцарелла», яка обіграла колектив «М’ясо Буковини-Золотий колос» із Строїнців Новоселицького району з рахунком 3:0. Команду із Новоселиччини тренує перший капітан національної збірної України з футболу Юрій Шелепницький. Кращими гравцями визнали Дениса Мельничука («М’ясо Буковини-Золотий колос») та Сергія Рибака («Урожай-Моцарелла»).

За словами голови Чернівецької міської федерації футболу Сергія Задорожняка, «Кубок Лєрки» з одного боку – підготовка команд до зимового чемпіонату міста. Але головна мета турніру – долучитися до хорошої справи, а саме – спорудження пам’ятника легендарному футболісту і тренеру Валерію Семенову.

«В Україні проводять багато меморіалів, турнірів пам’яті видатних людей, але аналогів цим змаганням немає саме завдяки благодійній складовій. Торік також збирали гроші на спорудження пам’ятника спортивному журналістові Сергію Батюку. Потрібно допомагати сім’ям таких людей, адже вони повністю віддавалися роботі, не думаючи про фінанси», – розповів у коментарі «Шпальті» Сергій Задорожняк.

Крім командних внесків за участь у змаганнях, до збору коштів долучилися багато людей.

«Судді обслуговували матчі безкоштовно, зал ФОК «Олімпія» нам надали безкоштовно, лікар Валерій Чинчик також жодної копійки не взяв. Водночас, незважаючи на те, що турнір благодійний і товариський, кожна команда демонструвала характер і жагу до перемоги», – зазначив Сергій Задорожняк.

Загалом під час проведення турніру зібрали 41 тисячу 400 гривень. Відкрити пам’ятник планують наступного року в день народження Валерія Семенова – 17 травня.

Іван Сірецький

 

Залишити відгук