Афіша, Новини

Чернівчан запрошують на відкриття унікальної виставки гуцульських ліжників

Основа експозиції – унікальні гуцульські та новостворені ліжники.

22 листопада, о 14:00, у Чернівецькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки «Відродження буковинського ліжникарства». Проект покликаний відродити традицію гуцульського ліжника на Путильщині, де колись було його масове виробництво.

На заході кожен охочий зможе спробувати себе у цьому нелегкому мистецтві – створенні ліжника, адже діятимуть майстер-класи для усіх зацікавлених.

Читайте також: «Як буковинці відроджують ліжникарство»

Абсолютний ексклюзив чекає на всіх шанувальників гуцульського мистецтва. Основа експозиції – унікальні гуцульські ліжники з приватних та музейних колекцій, а також новостворені ліжники, виготовлені в Майстерні буковинського ліжникарства.

«До сьогодні така кількість ліжників (понад 40) у нашому місті жодного разу одночасно не експонувалися, окрім того серед автентичних артефактів виставлятимуться і відроджені (спеціально до проекту) зразки», − розповідають організатори.

Нагадаємо, Учбово-методичний центр культури Буковини виграв грантовий проект від Українського культурного фонду «Відродження буковинського ліжникарства». Три науково-дослідницькі експедиції високогірними селами та хуторами Путильського району і Майстерня буковинського ліжникарства, котра діяла з 21 жовтня у Яворові Косівського району, дали свої результати: на основі встановлених автентичних зразків три майстрині-менторки з Яворова і три майстрині-учениці з Путильщини виготовили буковинські ліжники, всі вони будуть показані на виставці у Чернівецькому обласному художньому музеї.

Підсумковий захід по проекту відбудеться в Учбово-методичному центрі культури Буковини 29 листопада, де буде презентовано науково-експедиційне видання (книгу), календар, набір листівок тощо. Слідкуйте за нашими анонсами і чекаємо на відкритті виставки «Відродження буковинського ліжникарства».

Коментарі