Новини

Як чернівчани відзначали Міжнародний день передчасно народжених дітей. Фото

Малята ласували смаколиками, розважалися із запрошеними аніматорами та грали в цікаві ігри. 

17 листопада у Чернівцях святкували Міжнародний день передчасно народжених малюків. Чернівчани проводять таке свято уже третій рік поспіль.

Цьогоріч піцерія «Best Family» надала усім причетним до цього дня безкоштовну локацію для свята. Під час заходу відбулася фотопрезентація, де продемонстрували світлини передчасно народжених крихіток та тепершішні фото вже дорослих дітей. Також продемонстрували фільм про діток-ранніх пташок, який зняли у Чернівцях.

Малята ласували смаколиками, розважалися із запрошеними аніматорами та грали в цікаві ігри. Окрім цього, кожен з них міг продемонструвати свій талант – заспівати пісню, розповісти вірш чи станцювати. Мета всіх проведених заходів – привернути увагу суспільства та проінформувати його про небезпечні наслідки передчасних пологів, а також про необхідність збереження повного терміну вагітності.

Загалом за 9 місяців цього року у Чернівцях народилося 6595 дітей. З них недоношених живих 224. 14 діток народилося із вагою, менше 1000 грамів та 36 крихіток – менше 1500 грам. Усі інші народилися із вагою від 1500 до 2500 грамів.

Фото Василя Салиги  

Коментарі