Новини

Запорізький театр танцю привіз до Чернівців «Тіні забутих предків». Фото

У центрі сценічної оповіді – пронизливо трагічна історія кохання Івана та Марічки. 

У Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка Запорізький муніципальний театр танцю презентував хореографічну виставу «Тіні забутих предків». Це спільний проект театру танцю та артистів Козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

У центрі сценічної оповіді – історія кохання Івана та Марічки. Пронизливо трагічна, фатальна, в якій поєднались кохання і ворожнеча роду. Постановник вистави – заслужений діяч мистецтв України, завідувач відділення народної хореографії «Київської муніципальної академії танцю імені Сержа Лифаря» Олександр Нестеров.

Захід пройшов у рамках спільного проекту міст Запоріжжя та Чернівців «Міст. Перший крок». Метою проекту є інтеграція культур та співпраця громад Західного та Південно-Східного регіонів України, розвиток регіонального та національного туризму Запоріжжя та Запорізького краю, ознайомлення мешканців Запоріжжя з фольклором та традиційними ремеслами західних областей України та демонстрація тенденцій розвитку сучасного мистецтва Західної України в Запоріжжі.

Текст і фото Альони Чорної

 

 

Коментарі