«Дні майдану». Василь Салига презентував чернівчанам свою фотовиставку

Це перша виставка фотохудожника, яка відбулася саме в Чернівцях.

У чернівецькому обласному художньому музеї відкрилась фотовиставка Василя Салиги «Дні майдану». Це перша виставка фотохудожника, яка відбулася саме в Чернівцях.

Фотограф через об’єктив показує проблеми, які повинні хвилювати кожного. Він одним з перших відзняв експозицію психлікарні і завдяки цьому зараз все змінилося. Його документальні фото, зроблені на різну техніку, починаючи від камери на мобільному телефоні до професійного фотоапарату, вражають глядача своєю щирістю.

На виставку відібрали 20 фотографій, що найкраще передають атмосферу майдану, який відбувався в Чернівцях. Багато чернівчан на знімках можуть помітити себе, своїх рідних та друзів.

«Цим фотографіям хочеш вірити. Їм довіряєш, вони щирі та справжні», – каже про знімки Василя Салиги Голова Чернівецької спілки фотохудожників України Тарас Перун.

«Фотовиставка справила на мене невимовне враження. Уже пройшло 5 років від цих подій, і такі заходи дуже потрібні зараз, щоб люди не ставились до цього, як до буденного, закономірного і звичного. Фотографії дуже проникливі. Коли дивишся на них, можна почути стукіт, який видавали хлопці, б`ючи по металевих баках, почути звук піаніно, клавіш якого торкаються ручки маленького патріота, відчути осінній холод і морозистий дощ в повітрі. Це все надихає і змушує вірити в краще, вірити в те, що це все відбувалось не даремно», – каже відвідувачка виставки.

Ірина Болеста

 

Залишити відгук