Новини

Школярка та учителька англійської мови представляють чернівецьку школу №38 на конференції в Осло

Вони презентують власну практику в галузі демократичних змін у рамках програми «Демократична школа».

unsplash.com

Учениця 9 класу Оксана Бубнова та учителька англійської мови Юлія Мінтянська представляють Чернівецьку школу №38 на конференції в Осло. Вони презентують свої напрацювання про демократичну школу. Також участь у  конференції беруть команди ще з п’яти українських шкіл. Загалом  на конференції, присвяченій 10-ій річниці діяльності Європейського центру імені Вергеланда представлені стенди одразу 30 закладів з різних країн Європи.

«У перший день роботи конференції учителька Юлія Мінтянська та представниця учнівського самоврядування, учениця 9-А класу, Оксана Бубнова змогли поділитися досвідом з представниками європейських шкільних осередків, обговорити найактуальніші проблеми, пов’язані з демократизацією навчального процесу в Україні, ініціювати нові цікаві проекти, які згодом школа зможе реалізувати на практиці», – повідомили «Шпальті» у Чернівецькії ЗОШ I-III ступенів №38.

Також чернівчанки поспілкувалися з прем’єр-міністром Норвегії пані Ерною Солберг, володаркою Global Teacher’s Prize 2018 Ендрією Зафіраку, генеральним директором Ради Європи з питань демократії пані Сніжаною Самарджич-Маркович.

«І наші вчителі, і наші діти показують просто вищий клас. Вони говорять не лише про права, які є основою демократії, а й про обов’язки громадян, розповідають про ініційовані в закладах проекти, побудову комунікацій та інші дуже важливі інструменти, які допомагають цивілізовано взаємодіяти у закладах», – написала на своїй сторінці у Фейсбуку міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка теж відвідала конференцію.

Фото надані Діонісією Керничною

Коментарі