Афіша, Новини

MERIDIAN CZERNOWITZ проведе в Парижі дискусії про творчість Пауля Целана

Під час заходу учасники також представлять нові книжки видавництва й покажуть фільм Ігоря Померанцева та Лідії Стародубцевої «Ампутація».

16 листопада, о 19:00, Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Святослав Померанцев та Євгенія Лопата виступлять у Парижі, де дискутуватимуть про життя і творчість Пауля Целана – всесвітньо відомого німецькогомовного поета єврейського походження, що народився в Чернівцях, а другу половину життя провів у Парижі. Під час заходу учасники також представлять нові книжки видавництва й покажуть фільм Ігоря Померанцева та Лідії Стародубцевої «Ампутація».

Локація: Centre Culturel d’Ukraine en France, 22 avenue de Messine Paris 75008.
Мови: українська та французька.

Команда й автори Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ візьмуть участь у четвертій частині проекту «Пауль Целан 100. Меридіан великого майстра німецької мови: Чернівці-Париж-Вічність 2018», який реалізується Meridian Czernowitz та Літературним целанівським центром (м. Чернівці).

Вхід вільний.

Протягом останніх трьох місяців подібні літературно-дискусійні заходи вже пройшли в містах України, Німеччини й Австрії.

Події відбуваються за підтримки Українського культурного фонду та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні. Коопераційний партнер – Посольство України у Франції.

Довідка

«Ампутація» – це фільм журналіста Радіо Свобода Ігоря Померанцева та харківської кінорежисерки Лідії Стародубцевої про травму. Його герої – 12 військових, які повернулися з російсько-української війни, позбавлені кінцівок. Як жити далі? Пам’ятати чи забувати? Ампутація – це багатовимірна метафора: відсіченої частини тіла, території країни, людської свідомості. Кінострічка почалася з віршів. Це не лінійні історії українських солдатів, а робота з образами, асоціаціями, настроєм. Співавтори фільму: художники Караваджо і Рембрандт, композитори Олександр Бакши, Гія Канчелі та ін., фотографи Валерій Ананьєв і Олександр Мордерер.

Коментарі