Афіша, Новини

У Чернівцях відбудеться круглий стіл «Мандрівка епохою Вернона Кресса (Петера Деманта)»

У рамках круглого столу обговорять впровадження інноваційних засобів у збереженні та популяризації культурної спадщини видатних особистостей Буковини.

9 листопада, об 11:00, у приміщенні Муніципальної бібліотеки імені Добрянського за адресою: вулиця Українська, 22 відбудеться круглий стіл «Мандрівка епохою Вернона Кресса (Петера Деманта)» у рамках проекту «Петер Демант: дивись, читай, пізнавай. Відтворення у свідомості громадян інтелектуальної спадщини видатного письменника міста Чернівці шляхом розширення інноваційно-інформаційних інструментів муніципального бібліотечного фонду».

Основним завданням проекту є відтворення культурної цінності життя, творів та книгозбірні письменника. Його планують втілити за допомогою використання сучасних інноваційних засобів та електронних ресурсів шляхом модернізації веб-сайту Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського, створення електронного каталогу творів письменника та віртуального 3-D маршруту місцями життя Деманта у Чернівцях, а також монтажу автобіографічних фільмів про нього з субтитрами англійською мовою, що забезпечить зростання зацікавленості серед місцевих жителів до творчості Деманта та розширення вільного доступу до бібліотечних фондів міста.

У рамках круглого столу обговорять впровадження інноваційних засобів у збереженні та популяризації культурної спадщини видатних особистостей Буковини на прикладі Петера Деманта, а також висвітлять основні факти біографії письменника Вернона Кресса, доля якого пов’язана із Чернівцями.

 

 

Коментарі