Новини

Ансамбль пісні і танцю «Трембіта» БДМУ відсвяткував своє 55-річчя. Фото

Нинішній склад колективу влаштував концерт, на який запросили учасників різних років.

1 листопада у палаці «Академічному» Чернівців відбувся урочистий концерт з нагоди 55-річчя творчої діяльності народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Трембіта» Буковинського державного медичного університету. На святковий захід запросили учасників колективу різних років. У доробку ансамблю – сотні пісенних творів, танцювальних композицій та вокально-хореографічних номерів. За словами ректора БДМУ Тараса Бойчука, саме у «Трембіті» свою творчу діяльність розпочинали такі відомі особистості, як Володимир Івасюк, Юрій Краснобаєв та Михайло Ткач.

««Трембіта» – це своєрідний знак якості, тому що крім розвитку своїх творчих здібностей в цьому ансамблі, учасники мають обов’язок ще й добре навчатися. Сьогодні майже всі, хто виступає на цій сцені – відмінники навчання», – зазначив Тарас Бойчук.

Учасники нинішнього складу колективу влаштували театралізоване дійство з вокально-хореографічними постановками, а також запросили на свято гостей. Зокрема, у концерті взяли участь вокальний ансамбль «Рута» Вашковецького медичного коледжу БДМУ, танцювальні колективи «Юність» Центрального палацу культури Чернівців та «Ізвораш» (Глибока), а також Буковинський ансамбль пісні і танцю Чернівецької обласної філармонії.

Фото Євгенії Калюжки та Кирила Маслюченка

Коментарі