Новини

Відсьогодні подорожчав газ для населення. Що потрібно зробити споживачам

Показники лічильника потрібно передати до газової компанії з 1 до 5 листопада.

unsplash.com

Від сьогодні, 1 листопада, ціна на газ для населення України зросла на 23,5%, а саме до 8550 гривень за тисячу кубометрів. Відповідне рішення раніше ухвалили на переговорах Кабміну з МВФ. Про це йдеться у повідомленні на сайті «Нафтогазу України».

У ПАТ «Чернівцігаз» рекомендують споживачам газу, аби отримати коректні розрахунки, передати показання лічильника з 1 до 5 листопада.

«Для забезпечення коректності розрахунків, фіксувати показання лічильника станом на останній календарний день поточного місяця споживання та передавати їх до газової компанії у період з 1 по 5 число наступного місяця», – повідомила у коментарі «Шпальті» фахівець зв’язків із громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк.

Цього місяця споживачі отримають рахунки зі старою ціною за спожитий газ у жовтні. Рахунки із новою ціною, яка діє з 1 листопада, споживачі отримають у грудні.

Як передати показання лічильника:

– зареєструватися в Особистому кабінеті на сайті 104.uа;

– надіслати смс за номером телефону 7104 (приклад тексту повідомлення: 1600ХХХХХХ ХХХХХ, де 1600ХХХХХХ – 10 цифр розрахункового рахунку, між ними пробіл та ХХХХХ – показання лічильника (до 5 цифр);

– надіслати листа на електронну адресу: [email protected], при цьому необхідно зазначати: прізвище, ім’я, по батькові, номер особового рахунку (або адресу), показання лічильника, дату фіксації показань, контактний номер телефону;

Також можна:

– звернутися зі стаціонарного телефону за номером Контакт-центру (0372) 931-904 або за номером мобільного (067) 444 8 104 та скористатись автоматизованою системою IVR. Автовідповідачем керувати легко, оскільки інформація надається у вигляді тематичних блоків. Щоб залишити показання лічильника, потрібно натиснути цифру «2». Потім, користуючись підказками голосового меню, ввести номер особового рахунку та показання;

– під час оплати за спожитий газ у відділеннях Ощадбанку, Укрпошти, Приватбанку та таких платіжних сервісів як Ipay.com.ua, portmone.com.ua, privat24.

Дані про використання природного газу за повний календарний місяць необхідно передавати щомісячно. Звертаємо увагу, що передані показники з’являться в системі не одразу. Залежно від способу передачі – на це знадобиться від кількох годин (при передачі через Особистий кабінет на сайті 104.ua) до 5 робочих днів (електронною поштою).

 

Коментарі