Новини

Спалах кору триває. Щодня на Буковині реєструють щонайменше 20 хворих

У Чернівцях у наявності наявні 2408 доз вакцини проти захворювання.

unsplash.com

125 осіб ( із них 101 дитина та 24 дорослих) захворіли на кір за останній тиждень в області. Це у 1,6 разів більше, аніж попереднього тижня. Про це повідомила під час прес-конференції директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць. Минулого тижня випадки кору були зафіксовані у Чернівцях, Путильському, Хотинському та Сокирянському районах.

Станом на 31 жовтня, хворих на кір зареєстрували й на інших адміністративних територіях області. Найвищим рівень захворюваності зафіксували в Путильському районі.

«Спалах триває. Щодня в області реєструють не менше 20 осіб, хворих на кір. Триває вакцинація від кору дитячого населення. Проте не можемо провести імунізацію для дорослих. Є розпорядчі документи Міністерства охорони здоров’я щодо цього, однак у нас в області немає залишків вакцини. Наразі маємо планову кількість імунобіологічного препарату і вона розрахована тільки на дітей до 18 років», – зазначила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Поліщук.

Також чиновники зазначили, що в області є достатня кількість вакцини від кору для проведення щеплення дітям до 18 років.

Станом на 26 жовтня у Чернівцях були наявні 2408 доз вакцини.

 

Коментарі