Новини

Центр «Особлива дитина» співпрацюватиме з німецькою реабілітаційною установою

Буковинські фахівці обмінюватимуться досвідом із працівниками центру «Фріц Фельзенштайн Хауз», що у Швабії 

Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» уклав договір про співпрацю з німецьким реабілітаційним центром «Фріц Фельзенштайн Хауз», що у Швабії. Це стало результатом успішної реалізації проекту «Ефективні моделі соціальної реабілітації». У його рамках делегація центру взяла участь у тренінгу в Німеччині, організованому компанією «Rehavista», що займається виготовленням та розповсюдженням допоміжних приладів для людей з інвалідністю. Під час тренінгу презентували нове програмне забезпечення «Snap», що застосовують як засіб для здійснення альтернативної комунікації. Також представники компанії подарували чотири такі спеціалізовані прилади центру «Особлива дитина».

За словами фізичного терапевта центру Наталі Рижак, це один з небагатьох випадків, коли міжнародний проект закінчується підписанням довгострокової угоди.

«Співпраця з німецькою реабілітаційною установою полягатиме в обміні фахівцями на короткий термін та обміні досвідом з метою вдосконалення роботи щодо трьох напрямків реабілітації – інтерактиву, ерготерапії та бобат-терапії», – розповіла вона.

Фото Facebook БОЦРСДІ «Особлива дитина»

Довідка. Інтерактив – це формування у дітей, в яких відсутня мова/вокальна реакція, вербальної поведінки. Тобто будь-якої поведінки, що буде виконувати  комунікативну функцію при контакті з іншою людиною.

Ерготерапія – вирішення проблеми прямого заміщення втрачених функцій фізичного та ментального здоров’я дитини новими дублюючими навиками з метою збереження функціоналу організму для здійснення повсякденної та продуктивної діяльності. Цей напрямок передбачає тренування, розвиток та закріплення компетентної поведінки дитини в усіх видах діяльності, що відбуваються протягом дня – від вставання до лягання в ліжко, від самообслуговування до організації дозвілля.

Бобат-терапія – формування у дітей, які мають рухові порушення, моторних навиків, що компенсують відсутні, завдяки використанню сильних сторін  розвитку дитини, резервних можливостей її організму та допоміжних технічних засобів для досягнення її максимальної фізичної активності та незалежності від сторонньої допомоги.

 

 

Коментарі