Новини

Одномісні парти для першокласників. Коли усіх чернівецьких школярів забезпечать новими меблями

Наразі 40% учнів отримали нові парти.

djerela.com.ua

40% чернівецьких першокласників уже забезпечили сучасними, кольоровими, одномісними партами. Закупити нові парти для всіх перших класів планують приблизно до кінця року. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

Він зазначив, що загалом міське управління освіти має намір придбати три тисячі нових парт для першокласників. Тендер оголосили ще у травні. Однак переможець конкурсу відмовився виконати поставки товару.

«Та структура, яка виграла торги, відмовилась постачати парти, мотивуючи тим, що немає парт, які відповідають характеристиках. Ця структура заплатила нам штраф. Відповідно, тендерний комітет визначив переможцем конкурсу другу структуру, це чернівецька фірма, яка обіцяла постачати шкільні парти. Парти уже надходять до шкіл, надходження були у п’ятницю, вчора, ми розподіляємо їх між навчальними закладами», – зазначив Сергій Мартинюк.

Керівник управління освіти зауважує, що розмови про те, що управління освіти не освоює кошти з державної субвенції призначені на «Нову українську школу», не відповідають дійсності. У Чернівцях освоїли усі кошти державної субвенції, які отримали на цей проект. Це близько 5 мільйонів гривень. За ці кошти закупили меблі, комп’ютерну техніку та дидактичні матеріали.

Коментарі