«#IGROKI». Дніпровські актори зіграли безсмертну комедію Гоголя в стильному оформленні. Фото

Упродовж всієї вистави глядачі азартно спостерігали за динамічною чоловічою грою.

30 жовтня на сцені чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської Дніпровський обласний академічний молодіжний театр презентував виставу «#IGROKI». Безсмертна комедія Гоголя в стильному оформленні і динамічній чоловічій грі справді азартно зацікавила глядачів.

Дія відбувається протягом одного дня в провінційному місті. У трактирі заселяється Іхарєв, гравець в карти, який нещодавно виграв вісімдесят тисяч. Про це дізнаються троє інших шулерів, які також живуть в цьому трактирі і давно бажають обіграти когось на велику суму: Швохнєв, Кругель та Утішливий. Вони знайомятся з Іхарєвим і визнають, що самі вони такі ж шулери, як і він, і пропонують йому входити в їхню компанію. Іхарев з радістю погоджується. Навколо гри та обману і розвиваються подальші події.

Герої демонструють, що немає в світі більш затягуючого заняття, ніж азартні ігри. А особливий азарт виникає, коли є можливість швидко розбагатіти. Це детективне драмеді – це спроба розкрити глибину гумору автора, проголосити тим самим еру Гоголя. Це наміри відкрити глядачеві справжню природу гравця, який, як берсерк, безперешкодно рухається до своєї кінцевої мети і готовий заради цього на все.

Альона Чорна 

Фото Євгенії Калюжки

 

 

 

 

Залишити відгук