Новини

«Дванадцята ніч, або як собі хочете». Актори театру Кобилянської зіграли комедію Шекспіра

Незвичні спецефекти, легкий сюжет та зворушливу гру глядачі зустріли гучними оплесками.

У суботу, 27 жовтня, свою майстерність в рамках фестивалю «Золоті оплески Буковини» демонстрували актори Чернівецького академічного обласного
українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської. Глядачі мали змогу подивитись на їхню постановку п’єси Вільяма Шекспіра «Дванадцята ніч, або як собі хочете».

Ця остання життєрадісна комедія великого англійського драматурга названа на честь дванадцятої ночі після Різдва, яка вважалася кінцем святкових днів і відзначалася особливо бурхливо. У ній панує кохання, яке гартується випробуваннями. Долати їх було нелегко і 400 років тому, і сьогодні. А коли додаються ще й плутанина і непорозуміння, то смішно стає не акторам, а глядачам.

Сюжет вистави інтригує: Себастьян та Віола – брат і сестра, які втратили один одного в бурхливому морі. Обидва залишилися живими, але кожен вимушений починати нове життя у незвичайній Іллірії – країні, де завжди панують веселощі та пустощі. Її мешканці завжди привітні та жартівливі. Окрім двох – герцога Орсіно та графині Олівії, бо Орсіно до нестями закоханий в Олівію, а вона не може полюбити його, бо в жалобі за померлими батьком і братом. Переодягнена в чоловіка Віола, називаючи себе Цезаріо, стає на службу до герцога, який наказує добитися в Олівії побачення з ним. Але Віола сама закохується у герцога. Олівія ж покохала зовсім не герцога, а Цезаріо, який насправді є Віолою. І поки вони намагаються розв’язати складний любовний вузол, інші мешканці казкової країни тим часом отримують насолоду від життя. Так пан Тобіо – дядько Олівії, зі слугами Олівії – Марією, Фабіаном та Блазнем розігрують ключника Мальволіо, переконуючи, що сама графиня кохає його.

Незвичні спецефекти, модернізований, але все такий же легкий та веселий сюжет та зворушливу гру акторів глядачі зустріли гучними оплесками.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі