Новини

Чернівчанин здобув «срібло» на «Іграх нескорених»

Олександр Зозуляк виборов нагороду у змаганнях зі стрільби з лука.

Фото з Facebook Invictus Games: Team Ukraine

Чернівчанин Олександр Зозуляк завоював срібну медальу стрільбі з лука на «Іграх нескорених», що тривають у австралійському місті Сіднеї. Про це повідомляє офіційна сторінка збірної України на цих змаганнях у Facebook.

«Олександр мріяв власним прикладом показати, що спорт – найкоротший шлях до відновлення. І його мрія здійснилася! Вітання Нескореному!», – йдеться у дописі.

Ігри нескорених – це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. У турнірі, заснованому принцом Великобританії Гаррі, беруть участь поранені військовослужбовці з різних країн.

Олександр Зозуляк народився у 1977 році на Буковині. Закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, проживав у Чернівцях та був приватним підприємцем. У серпні 2014-го його мобілізували, служив в окремому гірсько-піхотному батальйоні, 128 окремої гірсько-піхотної бригади, був командиром взводу управління мінометної батареї. Брав участь у боях за Золоте, Дебальцеве, Луганське. 25 січня 2015 року під час штурму проросійськими терористами українських позицій зазнав поранення – танк бойовиків двічі проїхався по лейтенантові Зозуляку в окопі. Окрім численних травм чоловік втратив ліву руку. З січня 2016 року працює у Департаменті протидії наркозлочинності Національної поліції.

 

Коментарі