Афіша, Новини

У Чернівцях відбудеться зустріч із ведучим, спортсменом та мандрівником на візку Дмитром Щебетюком

Подія відбудеться у рамках туру містами України на підтримку Нагороди ДоступноUA.

1 листопада, о 19:00, у Чернівецькій міській раді (105 кабінет) відбудеться мотиваційна зустріч з ведучим, спортсменом та мандрівником на візку Дмитром Щебетюком. 

Під час зустрічі Дмитро розкаже про те, чому доступність – це модно та як українським закладам і публічним просторам відкрити двері для всіх та йти в ногу з часом. Він також поділиться особистими історіями, розкаже, як перепливає Босфор, мандрує автостопом, що таке доступність по-європейськи, а також познайомить з ініціативою ДоступноUA. На зустрічі Дмитро розповість, як чернівчани можуть особисто долучитися до творення простору свого міста, доступного кожному.

Дмитро Щебетюк через серйозну травму хребта опинився в інвалідному візку у 21 рік. Зараз йому 26, і за цей час він встиг стати чемпіоном України із плавання, увійти до резерву параолімпійської збірної зі стрільби із лука та стати одним зі співзасновників громадської ініціативи Доступно.UA, яка вивчає та аналізує доступність різноманітних закладів для людей з інвалідністю. Кілька років він готувався до участі у Паралімпіаді в Ріо, але до складу збірної все ж не потрапив. Натомість став співведучим паралімпійської студії на Першому національному.

Про нагороду: Нагороду ДоступноUA вручатимуть 3 грудня у Києві. Її отримають найдоступніші локації України та ініціативи, що просувають ідею доступності. Взяти участь можуть як комерційні заклади, так і публічні простори та локальні ініціативи, що є доступними та зручними для маломобільних груп населення, а також активісти, які змінюють простір довкола себе на доступний. Останній день прийому заявок – 19 листопада.

До складу журі Нагороди увійшли: Соломія Вітвіцька, журналістка та авторка проектів про інклюзію, активісти Уляна Пчолкіна, Віталій Пчолкін та Юлія Ресенчук, Ольга Мирцало, засновниця ініціативи «Київ дружній для батьків та малюків» та фахівець з універсального дизайну Володимир Висоцький.

Деталі за телефоном: 0953344201 Артем

Анкета:https://goo.gl/forms/sVQrf07S802ftKwO2

Коментарі