Новини

Більше сотні чернівчан ділилися знаннями про штучний інтелект. Фото

Третя зустріч Чернівецького клубу штучного інтелекту зібрала чимало зацікавлених містян.

У Буковинському медіа-центрі «Belle Vue» відбулася третя зустріч Чернівецького клубу штучного інтелекту. Хоча клуб функціонує менше року, цього разу захід зібрав більше ста учасників.

За словами співзасновника Чернівецького клубу штучного інтелекту Олександра Максимця, штучний інтелект – це галузь психології, комп’ютерних та інших наук, яка за допомогою математичних методів займається моделюванням діяльності людини. Люди щодня стикаються із ним у смартфонах, побутових приладах та різноманітних додатках.

«Ми хочемо показати молоді, що вивчення сфери штучного інтелекту не має горизонтів. Для того, щоб проводити певні дослідження штучного інтелекту потрібні лише комп’ютери, а не мегалабораторії, і не обов’язковий глибокий теоретичний базис. Фактично будь-який магістр може зробити передову наукову роботу з цієї теми», – розповів у коментарі «Шпальті» Олександр Максимець.

Одним із спікерів третьої зустрічі Чернівецького клубу штучного інтелекту був засновник компанії Datawiz.io Володимир Неп’юк. Його фірма виконує повний цикл розробки та впровадження онлайн-сервісів для аналізу даних в роздрібній торгівлі та ресторанному бізнесі. Окрім цього, присутні слухали доповіді IT-фахівців Петра Іванюка, Олександра Юрійчука та Олександра Максимця.

Зустрічі клубу проводять з метою знайомства між собою осіб, зацікавлених питаннями машинного навчання та штучного інтелекту, а також поширення знань у цій сфері.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі