Новини

Усі діти рівні. Юлія Косівчук презентувала мультфільм піском про особливих дітей

Відео створене у рамках унікального проекту: Дитячий інклюзивний мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт». 

Юлія Косівчук презентувала мультфільм піском, у якому показує, що усі діти – рівні. Відео створене у рамках унікального проекту: Дитячий інклюзивний мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт». Проект спрямований на залучення дітей з особливими потребами до творчості.

«Мила Julia Kosivchuk! Щиро дякуємо! Я горда тим, що Ви є членом команди Дитячого інклюзивного культурно -мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!» Це дійсно той мультик, про який ми з Вами говорили! Я просто розчулена до сліз Вашою роботою! Вами створений чудовий мультфільм! Це дійсно він – і по змісту і по емоціях – повністю відповідає меті Фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!» – метою якого насправді є змінити ставлення суспільства до людей, до дітей з особливими потребами, до родин! Діти всі різні! Діти всі рівні! Діти всі талановиті! Ми маємо всі це усвідомити! Ми всі маємо змінитися», – написала на своїй сторінці у Фейсбуку директорка АртІнфо Центру «Czernowitz-Чернівці» Лідія Анциперова. 

Художниця, письменниця та мисткиня розповіла, що недовго праювала над цим малюнком.

«Зовсім не репетирувала, воно якось само намалювалося. Хвилин 20 малювала», – сказала Юлія Косівчук.

«Коли ми працювали у студіях живопису, то абсолютно не акцентували увагу на особливостях дитини. Я навіть зараз не знаю, хто з них є Особливим. Цього ми і прагнули – щоб у суспільстві з’явилося нарешті розуміння того, що всі діти рівні. Немає дітей «не таких». Ми маємо надавати діткам доступ для створення таких творчих заходів, щоб вони могли розвивати свою творчість, показувати свої таланти», – сказала у коментарі «Шпальті» Лідія Анциперова.

Коментарі