Новини

Коли відкриють стадіон біля заводу «Електронмаш» у Чернівцях

Наразі будівельні роботи виходять на фінішну пряму.

Упродовж останнього місяця активізувались роботи із завершення будівництва нового стадіону зі штучним покриттям на вулиці Головній, 265 (біля колишнього заводу «Електронмаш»). Нагадаємо, об’єкт, який співфінансує УЄФА, мали здати в експлуатацію ще торік, однак дату відкриття постійно відкладали – через юридичні нюанси та неточності у проектно-кошторисній документації.

У коментарі «Шпальті» голова Чернівецької міської федерації футболу Сергій Задорожняк розповів, що будівельні роботи виходять на фінішну пряму.

«Наразі стелять штучне покриття, після чого чекає більш тонка робота. Спочатку – вирізати та поклеїти лінії, лише за сухої погоди рівномірно розкидати кварцовий пісок та засипати ґумовою крихтою, для того, щоб поле було м’яким. Також потрібно закінчити монтаж трибун, поки ж встановлені близько 130 сидінь із 400», – повідомив Сергій Задорожняк.

За його словами, новий спортивний об’єкт планують відкрити приблизно через місяць.

«Якщо всі роботи, що залишились, виконуватимуть за планом, то відкрити стадіон зможемо в період з 15 по 25 листопада. Уже після того, імовірно, наступного року, займатимемось благоустроєм території – висадженням дерев, вимощенням плитки тощо», – зазначив футбольний функціонер.

Фото з Facebook Олексія Каспрука

Користуватись стадіоном порівну часу буде Чернівецька обласна федерація футболу та управління фізичної культури і спорту міської ради. На новому полі, зокрема, будуть займатися вихованці усіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, в яких є футбольні відділення.

«Окрім цього, проводитимемо різноманітні змагання, матчі чемпіонату міста,  будь-які заходи, що є у нашому календарному плані. Через дорогу розміщений спальний район, жителі якого зможуть безперешкодно займатися грати в футбол на новому стадіоні», – розповів Сергій Задорожняк.

За його словами, на відміну від натурального трав’яного покриття, штучне поле витримуватиме значно більші і частіші навантаження.

«Також великий плюс, що буде якісне сучасне освітлення. Звісно, воно недешево обходитиметься, але грати у футбол на цьому стадіоні можна буде ледь не цілодобово», – сказав у коментарі «Шпальті» голова Чернівецької міської федерації футболу.

Вам буде цікаво: У Чернівцях зіграли заключні матчі чемпіонату міста з футболу. Фото

 

 

Коментарі