Афіша, Новини

Як проходитиме святкування 100-річчя Буковинського народного віча

У програмі заходів – спільний молебень, презентація ювілейної монети та книжкові виставки.

З нагоди 100-річчя Буковинського народного віча у Чернівцях проведуть низку урочистих заходів, спрямованих на розвиток інфраструктури, культурно-мистецьких заходів, освітніх, спортивного та інформаційного характеру.

Очікується, що відбудеться спільний молебень представників різних конфесій за мир, процвітання України і Чернівецької області та покладання квітів до пам’ятних дощок учасникам Буковинського віча, пам’ятників Тарасу Шевченку та Героям Буковинського куреня.

Заплановано проведення урочистого спецпогашення марки з нагоди відзначення 100-річчя Буковинського народного віча та презентація ювілейної монети «100-річчя Буковинського віча».

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка пройдуть тематичні конференції, книжкові виставки, в обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбудуться концертні програми. У закладах освіти області відбудуться флешмоби на тему: «Україна – Єдина» та тематичні інформаційні години, круглі столи, лекції.

Окрім того, випущено ювілейну відзнаку обласної державної адміністрації «100-річчя Буковинського Віча». Автор відзнаки – заслужений художник України, лауреат численних мистецьких премій, буковинець Орест Криворучко. Майстер був одним з перших відомих краян, які отримали відзнаки з рук голови облдержадміністрації Олександра Фищука під час урочистостей з нагоди Дня Конституції України.

Урочиста презентація ювілейної монети відбудеться у рамках заходів до відзначення 100-річчя Буковинського Віча.

Коментарі