Новини

У Чернівцях 15 жовтня зафіксували новий температурний рекорд

Попередній протримався з 1979 року.

Температура повітря у Чернівцях 15 жовтня побила попередній рекорд. Стовпчик термометра цього дня досягнув показника 20,6 градусів тепла. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

«Попередній температурний рекорд для 15 жовтня був зафіксований ще у 1979 році. Тоді повітря у Чернівцях прогрілось до 20,1 градуса Цельсія», – розповіла синоптик.

Водночас учора, 16 жовтня, хоча й було ще тепліше – 22 градуси вище нуля – однак рекорд встояв. Максимальну температуру цього дня у нашому місті зафіксували у 1967 році – 24 градуси.

Вам буде цікаво: Бачити першими схід сонця. Як працює авіаційна метеорологічна станція у Чернівцях

Також Тетяна Негадайлова розповіла, якою буде погода найближчим часом.

«Починаючи з суботи, 20 жовтня, буде поступово знижуватися температура і можна говорити про перехідний період до передзим’я. 20 жовтня пройдуть місцями невеликі опади, на високогір’ї – з мокрим снігом, температури знизяться на рівнині до 3–6 градусів тепла вночі, а вдень не перевищуватимуть 10–15 градусів. З наступного тижня вже навіть на рівнинній частині Буковини місцями очікуємо на мокрий сніг», – спрогнозувала Тетяна Негадайлова.

За її словами, з понеділка сухі дні змінюватимуться на дощові, і навпаки.

 

 

Коментарі