Новини

Щасливі діти. У Чернівцях пропонують оновити спортивний майданчик

Чернівчани ініціюють облаштування новими тренажерами та гімнастичним комплексом простору на вулиці Небесної Сотні, 19.

Фото pac.com.ua

«Шпальта» продовжує знайомити чернівчан із проектами «Бюджету участі». Одним із них є ідея Дмитра Мотовиліна облаштувати новими тренажерами та гімнастичним комплексом спортивний майданчик на вулиці Небесної Сотні, 19. Місце є прохідним, тому велика кількість дітей зможе там гратися та з батьками займатись спортом.

Дмитро Мотовилін

«Я тато двох синів, восьми і чотирнадцяти років. У нашому дворі багато дітей, яким треба якось проводити своє дозвілля. Почалося з того, що ми з іншими батьками купили волейбольну сітку і почали грати з малечею у волейбол. Приходили й діти з сусідніх дворів. Далі ми своїми силами облаштували турніки та бруси, щоб могли займатися люди будь-якого віку», – розповів «Шпальті» Дмитро Мотовилін.

Коли у Чернівцях започаткували «Бюджет участі», Дмитро розробив проект щодо встановлення у дворі дитячої каруселі та тренажерів. Ініціатива набрала необхідну кількість голосів і в 2017 році проект реалізували. Цьогоріч чернівчанин пропонує оновити спортивний майданчик.

«Кожна дитина, яка проходить через наш двір, обов’язково випробовує усі тренажери і карусель. Я радію, коли бачу їхні щасливі обличчя і чую сміх. Тому вирішив і в цьому році подати проект щодо збільшення кількості і асортименту тренажерів, встановлення нового гімнастичного модуля, гойдалки, а для маленьких діток – зручної пісочниці із кришкою, щоб уберегти її від безпритульних тварин», – каже Дмитро Мотовилін.

Бюджет проекту – 250 тисяч гривень. Наразі щодня на майданчику займаються до 50-70 дітей та 30 дорослих. Встановлення нових тренажерів, гімнастичного комплексу та пісочниці дозволить збільшити кількість задоволених і щасливих чернівчан в 2 – 2,5 рази, залучивши мешканців зазначеного та сусідніх дворів, учнів школи та вихованців дитсадку.

Чернівчани можуть підтримати ініціативу, проголосувавши за посиланням або у Центрі з надання адміністративних послуг.

 

 

Коментарі