Новини, Перша шпальта

На вулиці Главки облаштують «Відкритий простір». Як виглядатиме

Реалізовуватимуть проект до 1 травня 2019 року.

Сьогодні, 10 жовтня, студенти Української академії лідерства презентували проект «Відкритий простір». Керівниця Чернівецького осередку Української академії лідерства Євгенія Матейчук розповіла, окрім того, що студенти навчаються, вони також роблять проекти для громади та спільно з громадою.

«У Чернівцях є хороші місця, які можна було б зробити ще кращими. За три тижні у наших студентів виникла ідея створити інфраструктурний проект», – зауважила Євгенія Матейчук.

Упродовж двох тижнів для студентів УАЛу проводили екскурсії. Під час однієї із них вони дізналися про цікаве місце навпроти будинку Ольги Кобилянської – на вулиці Йосипа Главки.

«Колись там був оглядовий майданчик з прекрасною панорамою на місто. Тому ми вирішили облаштувати цю територію біля будинку Ольги Кобилянської. Називається проект «Відкритий простір», – розповідає студентка УАЛу Іванна Мальчевська.

Основною метою проекту є створення зручного комфортного місця для відпочинку та розвитку.

Також студенти показали розроблену схему та детально розповіли, що і де розмістять.

«Це високофункціональна зона. Тому цей простір можна використовувати не тільки як сквер, а й для відпочинку людей та їхнього розвитку», – додає Марія Петренко.

Схема

1 – урни;
2 – лавки;
3 – туї;
4 – зелені насадження;
5 – газони;
6 – ліхтарі;
7 – дерево з місцем для сидіння;
8 – дерева;
9 – відкритий лекторі або місце для сидіння;
10 – оглядовий майданчик.

Сквер матиме три зони. Перша – це відкритий лекторій, де люди матимуть змогу виступати чи просто відпочити, посидіти. З боків облаштують інші зони, які можна застосовувати для виставок. Третя зона – це панорама на місто. Сквер робитимуть у модерному стилі, поєднуватимуть дерево та метал.

Читайте також: «Виховати молодь, яка змінить країну. Інтерв’ю з випускниками Української академії лідерства»

Так будуть виглядати лавочки для сидіння, зелені насадження – туї та урни для сміття.

Окрім цього, студенти розробили план дій: очистити територію від сміття, залучити громадський актив та облаштувати простір.

Вам буде цікаво: «Apartamentul №24. У Чернівцях відкривається «Вільний простір»

У вівторок, 16 жовтня, студенти УАЛу запрошують усіх охочих долучитися до суботника. А реалізовуватимуть проект до 1 травня 2019 року.

Нагадуємо, що 37 студентів приїхали в Чернівці на 10-ти місячний курс, щоб розвиватися у трьох основних напрямках: інтелектуальний, емоційний та фізичний.

 

Ярослава Дерев`янко

 

Коментарі