Новини

Відсьогодні патрульні контролюватимуть швидкісний режим на дорогах

Патрульна поліція почне використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam.

opentv.media

З 8 жовтня у місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – пристрої вимірювання швидкості TruCam. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції у Чернівецькій області.

Наразі відомо, що у Чернівецькій області пристрої облаштують на ділянці автотраси Н-10 Стрий–Івано-Франківськ–Чернівці–Мамалига.

«TruCam використовуватимуть лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості. У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору», – йдеться у повідомленні.

Тиждень патрульна поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання у роботу системи та будь-яке корегування даних.

Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції буде контролювати кількість складених адміністративних матеріалів та кількість збережених відео.

 

Коментарі